Bijna 400 ideeën versloegen ze, de 10 winnaars van New Venture die op 21 november in the Dutch Innovation Factory in Zoetermeer een cheque van € 500,- in ontvangst mochten nemen. Tijdens de eerste prijsuitreiking van New Venture presenteerde een nieuwe lichting deelnemers hun plan. Hierbij werd gelet op innovativiteit, het potentiële verdienmodel en de toegevoegde waarde voor de doelgroep. Van drones die de oogst van boeren met 20% verhogen tot het veilig verankeren van constructies met behulp van magneten; de meest uiteenlopende ideeën passeerden de revue.

Deze erkenning is een eerste stap voor de deelnemers de komende 7 maanden in twee ronden hun idee gaan uitwerken tot een concept dat klaar is om de markt te betreden. In de volgende ronde worden overigens de kaarten opnieuw geschud en wordt bekeken of deze winnaars hun toppositie hebben kunnen vasthouden tussen naar verwachting 300 haalbaarheidsstudies.

New Venture

De prijzen worden jaarlijks uitgekeerd door New Venture, een programma om innovatieve start-ups te ondersteunen van het prille idee tot aan een gezond businessmodel. Deelnemers van New Venture komen uit alle sectoren van de industrie en kenmerken zich door een hoog innovatief karakter, grote impact en potentiële groeimogelijkheden.

 


 

Winnaars ronde 1


Persbericht        Foto’s op Facebook

Meer nieuws

Terug naar boven Keplar Agency