New Venture heeft de 20 teams bekend gemaakt die nog in de race zitten om de tweede ronde van New Venture te winnen. In de aankomende week bepaalt de jury welke teams zich tot de laatste 10 mogen rekenen en dus live zullen pitchen op 13 maart tijdens de prijsuitreiking in Den Haag. Uiteindelijk zullen 5 teams beloond worden met €1.000,- en wordt er een extra ANWB Duurzame Mobiliteitsprijs uitgereikt van €1.000,-.

Hieronder een korte omschrijving van de geselecteerde teams, op alfabetische volgorde:

AERspire

AER staat voor Aesthetic Energy Roof. Het is een esthetische full-roof energiedak oplossing dat elektriciteit en/of warm water genereert. Het is te integreren als bouwcomponent, toe te passen op elk type dak & onderconstructie en biedt een vervanging voor de bestaande dakdekking.

Artsplanner

Artsplanner biedt een (online) e-health platform waarmee betrouwbaar, eenvoudig en snel afspraken kunnen worden gepland. Het doel is hiermee de kwaliteit van de zorg te bevorderen en de doelmatigheid te verbeteren.

Ben-i-mobiel

Een innovatieve elektrische scootmobiel die comfort, intelligentie, stijl en veiligheid combineert. De scootmobiel valt niet om, rijdt stabieler en is voorzien van sensoren om aanrijdingen te voorkomen.

CareRate

Patiënten kunnen via CareRate gemakkelijk hun zorginstelling feedback geven over de zorg die ze ontvangen hebben. De afdelingen ontvangen deze feedback en kunnen direct reageren/actie ondernemen.

CleanerWater

CleanerWater is gericht op het ontwikkelen van een nieuwe dienstverlening op het gebied van waterzuivering voor oa. de (glas)tuinbouw zodat water na behandeling kan worden hergebruikt of veilig geloosd.

Corellian

Corellian is bezig met de ontwikkeling van een aerodynamische add-on voor personenauto’s die het brandstofverbruik en CO2 emissies tot 10% vermindert en hiermee de 97% grijze auto’s een stukje groener maakt.

Double Dutch Design

Double Dutch Design maakt designer bh’s voor vrouwen met een grote cupmaat en smalle taille. Na eenmaal de goede maat te hebben bepaald, kun je de bh de volgende x weer bestellen, maar dan met andere kleuren en prints.

Healthy Choices

Healthy Choices is een wetenschappelijk onderbouwt platform dat inzicht geeft in ingrediënten van verzorgings- & cosmeticaproducten. De consument kan producten analyseren, vergelijken en kopen. Dé Tripadvisor op het gebied van cosmetica!

Legify

Legify is een web-app dat juridische diensten toegankelijker maakt door gratis templates aan te bieden en real-time samenwerking tussen gebruiker en juridische adviseurs mogelijk te maken. 

Mantellink

Mantellink speelt in op het groeiende aantal langdurig zorgbehoevenden, de toenemende werkdruk in de zorg en het feit dat er een steeds groter beroep wordt gedaan op mantelzorgers om niet-professionele zorgtaken over te nemen.

McNetiq Controlock

McNetiq Controlock staat voor een nieuwe, duurzame manier om gecontroleerd en veilig verankeringen te kunnen maken met magneten. Als lassen en boren niet mag, is dit een kostenbesparend alternatief.

Newaste

Newaste wil de waarde van afvalmaterialen vermeerderen. De materialen van grote fabrikanten wordt een langere levensduur gegeven door ze te verwerken in nieuwe producten. Het recyclen wordt echter uitgesteld, waardoor er sprake is van Up-cycling.

Offshore Wind Vizion

Dit team brengt de volgende generatie van offshore olie- & gaswinning en windenergie.  Met Offshore Wind Vizion kunnen kosten worden verminderd door materiaalvermindering en kunnen er, zonder extra kosten, grotere turbines worden geïnstalleerd.

ParkFlyRent

ParkFlyRent stelt vakantiegangers in staat hun auto gratis te parkeren op luchthavens. ParkFlyRent garandeert ook de goedkoopste autohuur. Hoe? Door de auto van vakantiegangers te verhuren tijdens hun vakantie.

Procwise

Procwise creëert een fraudebestendige online omgeving waarbij audiovisuele & biometrische technologie  worden gebruikt zodat de integriteit van (school)examens gewaarborgd blijft. Iedereen kan examen doen, waar dan ook, wanneer dan ook.

ReSnap

De belofte van ReSnap is dat iedereen binnen één minuut de mooiste herinneringen kan herbeleven in een mooi vormgegeven fotoboek!

Strawberry

Strawberry is een nieuwe techniek aan het ontwikkelen die het mogelijk maakt zwart-wit te printen, zonder inkt te gebruiken. Deze milieuvriendelijke techniek zal worden gebruikt voor het fabriceren en verkopen van printers die geen cartridges meer nodig hebben.

Supreme Dutch

Een universele, onverwoestbare stadsfietsband. De band ontleent zijn verend vermogen aan een combinatie van kunststoffen. Met behulp van een uniek borgsysteem is universele montage op diverse typen fietsvelgen mogelijk.

TriggerTag

Een gratis tool voor online winkelen dat producten via het internet kan traceren die gebruikers graag willen hebben. De gebruiker wordt via e-mail en/of push-notificaties op de hoogte gesteld als het desbetreffende product in de uitverkoop is.

Youguide

YouGuide is een app voor iPhone en Android. Het is een virtuele coach die intelligent en volledig geautomatiseerd helpt bij het verbeteren van soft skills.

Meer nieuws

Eén reactie op “Welke 20 teams strijden om de winst in de tweede ronde?”

Terug naar boven Keplar Agency