Een idee is pas iets waard wanneer het naar de markt is gebracht. Precies om deze reden hebben deelnemers van New Venture de afgelopen periode alles uit de kast gehaald om de haalbaarheid van hun innovatieve ideeën te onderzoeken. Tijdens de tweede prijsuitreiking van New Venture op 13 maart in Den Haag presenteerden de 11 beste teams hun resultaten aan een jury van investeerders en ondernemers. AERspire, Corellian, Legify, McNetiq Controlock en ReSnap deden dit met verve en mochten een cheque van € 1.000,- in ontvangst nemen. ParkFlyRent won de extra ANWB Duurzame Mobiliteitsprijs van € 1.000,-.

Onder de winnaars in deze ronde zit een techniek om constructies te verankeren met magneten en een esthetisch dak dat warmte en energie genereert. De keuze voor deze winnaars was een uitdaging volgens juryvoorzitter Beckand Verwee die alle inzendingen in deze ronde roemde om de hoge kwaliteit en grote diversiteit.

Het aantonen van de haalbaarheid in de afgelopen ronde is de laatste stap voordat de teams een compleet businessplan uitwerken. In de laatste ronde worden de kaarten opnieuw geschud en zal de winnaar in juni € 20.000,- opstrijken. De 10 beste teams worden bovendien voorbereid op het verkrijgen van financiering. Het programma van New Venture wordt jaarlijks georganiseerd om innovatieve start-ups te ondersteunen van het prille idee tot aan een gezond businessmodel. Teams worden hierin ondersteund door coaches, ondernemers en de top van het Nederlandse bedrijfsleven. Deelnemers van New Venture komen uit alle sectoren van de industrie en kenmerken zich door een hoog innovatief karakter, hun grote impact en potentiële groeimogelijkheden.

 

Bekijk het persbericht

Meer nieuws

Terug naar boven Keplar Agency