Start-ups Fleet Cleaner, ReSnap en Tide Microfluidics hebben donderdag 26 juni een jury van investeerders en ondernemers weten te overtuigen van de potentie van hun innovatieve ideeën. Zij wonnen de businessplancompetitie van New Venture en mogen zich hierdoor met recht de meest innovatieve start-up van Nederland noemen. Op het hoofdkantoor van ABN AMRO in Amsterdam lieten zij 7 overige finalisten achter zich en verdeelden gezamenlijk een geldbedrag van € 30.000,-. De extra ANWB Duurzame Mobiliteitsprijs werd gewonnen door planeandtrain.com en de extra MedTech Innovatieprijs werd binnengesleept door Sigmascreening. De finale van New Venture is de afsluiting van een traject van 9 maanden waarbij de winnaars werden gekozen uit bijna 500 ideeën.

De winnaars

Fleet Cleaner was de absolute winnaar van New Venture. Het bedrijf ontwikkelt een robot die tijdens het laden en lossen in staat is om onder andere algen, slijm en zeepokken te verwijderen van een scheepsromp zonder gevaar voor het milieu. Rederijen besparen hiermee maar liefst 5% brandstof. ReSnap won met een algoritme waarmee consumenten binnen één minuut hun talloze foto’s op social media kunnen laten afdrukken in een fotoboek. De laatste prijs werd in de wacht gesleept door Tide Microfluidics die een methode ontwikkelde waarmee artsen beter en sneller een diagnose kunnen stellen aan de hand van
 echo’s. Juryvoorzitter Ton Willemsen zei het volgende over de winnaars: “Deze winnaars hebben de potentie om een complete industrie wakker te schudden. Zij hebben met hun innovatieve ideeën een gat in de markt gevonden en ook nog eens aangetoond schaalbaar te zijn.”

Over New Venture

De prijzen worden jaarlijks uitgereikt door New Venture, een programma om innovatieve start-ups te ondersteunen van het eerste idee tot aan een gezond businessmodel. New Venture en haar deelnemers worden hierbij belangeloos ondersteund door het Ministerie van Economische Zaken en de top van het Nederlandse bedrijfsleven. Deelnemers van New Venture komen uit alle sectoren van de industrie en kenmerken zich door een hoog innovatief karakter en grote groeimogelijkheden. Per jaar starten er uiteindelijk rond de 150 bedrijven die deel hebben genomen aan het programma van New Venture.

Download persbericht

Meer nieuws

Terug naar boven Keplar Agency