Start up Planeandtrain.com heeft de meest duurzame aanpak op het gebied van mobiliteit en wint daarmee de ANWB Duurzame Mobiliteitsprijs 2014. De prijs werd vanavond tijdens een feestelijke bijeenkomst van New Venture in Amsterdam uitgereikt door Hans Hubers, Directeur Strategie & Innovatie van de ANWB. Drie genomineerden waren tot het laatst in de race voor de titel. Uiteindelijk koos de jury voor Planeandtrain.com, met een concept voor een zoekmachine voor internationaal vlieg- en OV-verkeer. Planeandtrain.com wint naast de titel een bedrag van €10.000 om het concept verder te ontwikkelen.

De jury is met name te spreken over Planeandtrain.com vanwege de mogelijkheid om deur-tot-deurvergelijkingen te presenteren die in veel gevallen gunstig voor de OV-optie zullen uitvallen qua reistijd en prijs. Het duidelijke en wervende businessplan maakt een wereldwijde analyse van min of meer vergelijkbare internationale routeplanners en geeft duidelijk aan op welke punten planeandtrain.com beter gaat scoren om daarmee de beste en meest duurzame internationale routeplanner te worden.

Andere genomineerden waren Corellian – aerodynamische bodemplaat voor auto’s- en Stapp.in- deelauto’s op lokaal niveau in samenwerking met autodealers.

Samenwerking tussen ANWB en New Venture

De ANWB, partner van New Venture, is op zoek naar nieuwe initiatieven die kunnen bijdragen aan het duurzamer maken van de mobiliteit. Daarom hebben ze in samenwerking met New Venture de ‘ANWB Duurzame Mobiliteitsprijs’ in het leven geroepen. Start-ups die meedoen worden belangeloos ondersteund door coaches en consultants van de ANWB.

Van oudsher behartigt de ANWB de belangen van haar leden zodat ze in vrijheid en met plezier onderweg zijn. Dit kan door duurzaam vervoer en om deze reden is duurzame mobiliteit één van de speerpunten van het beleid. De ANWB geeft hier nu al invulling aan door informatie te verstrekken over zuinig rijden, leden kennis te laten maken met elektrisch rijden en nieuwe vormen van carpoolen. Het is echter een ambitieuze doelstelling waar alle innovatiekracht in Nederland voor nodig is. Daarom ondersteunt en stimuleert de ANWB de beweging die aanwezig is bij start ups rondom duurzame mobiliteit.

De ANWB organiseert dit jaar voor de tweede keer in samenwerking met New Venture de verkiezing ANWB . Vorig jaar won GreenStar Statistics de prijs.

Download persbericht

Kijk voor meer informatie op:

Meer nieuws

Terug naar boven Keplar Agency