Sinds ongeveer een maand gaan Björn en ik door het leven als New Venture Veteranen. Zonder bodem van ons bestaan begeleiding van onze fantastische coach Taco Morelisse, zonder seminars van New Venture en zonder deadlines van één van de drie rondes. New Venture is voorbij. En nu?

New Venture is voorbij. En nu?

Nouja, we zijn allereerst een maand aan de zuip geweest omdat we niks gewonnen hebben (snik), totdat de realisatie kwam dat we door mee te doen aan New Venture überhaupt winnaars zijn. We hoorden bij de beste 40 van een heleboel fantastische ondernemers in spé en hebben ontzettend veel geleerd. Dingen geleerd waarmee we verder kunnen vooral.

De belangrijkste stap is nu om financiering voor Craddit binnen te slepen. Daar zijn we dan ook vooral druk mee – naast andere dagelijkse beslommeringen, er moet wel brood op de plank en er moeten studiepunten worden behaald. De stand van zaken is nu dat als iemand € 250K in Craddit steekt, we over een paar jaar een exit hebben waar Facebook jaloers op is. Echt. Nee serieus; we zijn goed uit New Venture gekomen maar voordat er een platform staat, zijn we heel wat uren bloed, zweet en tranen verder.

Toekomst

New Venture heeft trouwens enorm veel bijgedragen aan onze huidige jacht naar financiering. Veel kennis over hoe investeerders benaderd dienen te worden, over hoe je een businessplan overtuigend schrijft en over hoeveel tijd je privé in je project wil steken tot je zou moeten denken: dit wordt te veel.

Wat me positief opvalt aan de periode na New Venture is dat alles wat we nu aan Craddit doen, in het teken staat van ondernemen. Ik schreef al dat ik het schrijven en tweaken aan het businessplan beu was omdat het te veel over details en brainstormen ging en te weinig over grote stappen zetten. Maar, juist omdat we zoveel bezig zijn geweest met schrijven en die kleine details, kunnen we nu juist heel goed grote stappen zetten. We weten door het businessplan goed waar we naartoe willen en hoe we daar gaan komen. Zonder mierenneukerij (en dus zonder New Venture) waren we niet zo goed voorbereid op de toekomst als nu. Voor nu: Het nest verlaten, op naar de volgende stap en – helaas – een toekomst zonder New Venture.

Auteur: Léon Boerop

Léon is deelnemer aan het New Venture programma en blogt tweewekelijks over het meeslepende avontuur dat hij Craddit noemt. Léon studeert bedrijfseconomie aan de UvA en maakte als journalist bij 925.nl kennis met de crème de la crème van het Nederlandse bedrijfsleven. Haute finance en kantoortuinen blijken niet Léons natuurlijke omgeving en daarom timmert deze ondernemer in de dop hard aan de weg met zijn zolderkamerstartup.
Google+ | LinkedIn.

Terug naar boven Keplar Agency