Het moment is aangebroken waarop het ondernemend talent van dit jaar zichzelf voor het eerst mag laten zien! De jury heeft bekend gemaakt welke 20 teams zijn genomineerd en kans maken op één van de tien geldprijzen van € 500,-. Daarnaast is bekend gemaakt welke 3 start-ups gaan strijden om de extra ANWB Duurzame Mobiliteitsprijs. Alle genomineerde teams zullen live pitchen tijdens de prijsuitreiking op 20 november a.s., waarna de winnaars bekend worden gemaakt. Hieronder volgt een omschrijving van alle genomineerde teams.

2Move-Implants B.V.

2Move-Implants heeft een implantaat ontwikkeld waarbij fixatie wordt gerealiseerd door bot INgroei in plaats van AANgroei. Hierdoor kan het implantaat een leven lang functioneren en is revisie niet meer nodig.

Active Cues

Active Cues doorbreekt apathie en stimuleert fysieke en sociale activiteit bij ouderen met dementie. Ons concept bestaat uit interactieve animaties die geprojecteerd worden op een tafel en reageren op beweging.

Adjuvo Motion

Adjuvo Motion ontwikkelt een compact en modulair robotische brace voor kost-effectieve revalidatie van mensen met een verlamming aan de armen als gevolg van een beroerte. De brace ondersteunt groepstherapie en thuis-revalidatie.

Beacon

Beacon biedt, door middel van een tijd- en moeite besparende lichaamsscan, een service die bij spoedeisende medische situaties de hulpverlener helpt aan door de patiënt zelf beschikbaar gestelde medische gegevens.

Batavia Dutch Coffee

Dutch Coffee is een ijskoude koffiezet methode waarmee ongekend rijke, pure en houdbare koffie wordt gezet. Wij selecteren de beste bonen, zetten hier Dutch Coffee mee en verkopen deze op fles.

Bedrijfsoorcheck

De Bedrijfsoorcheck is een online hoortest voor werknemers in lawaaiberoepen, ontwikkeld door de Nationale Hoorstichting, LUMC en AMC. De Bedrijfsoorcheck helpt bedrijven het gehoor van hun werknemers goed te houden.

Borderloop.nl

Een zoekmachine die consumentenproducten gemiddeld 17% goedkoper aanbiedt. Borderloop biedt online shoppers toegang tot webshops uit héél Europa. Productprijzen van alle Europese webshops die naar Nederland leveren, in één overzicht!

Fastr

Online Shopping was never so easy. 1 ID, 1 Password. For all web shops. At Fastr we love online shopping. Get Fastr now!

Fetalstar

Foetale bewaking kan perinatale complicaties opsporen en tijdig ingrijpen mogelijk maken. Wij gebruiken een alternatieve techniek die kosten-effectiever, betrouwbaarder en gebruiksvriendelijker is voor patiënt en zorgverlener.

HelpingHand

Veel ouderen hebben moeite bij de toiletgang. Dit is een fysieke en mentale beperking; het doet inbreuk op hun privacy. De HelpingHand, een intelligente en intuïtieve robotarm, lost dit op.

Mobypark

Wij openen voor jou de deuren naar parkeerplaatsen van hotels, bedrijven of die van je buren. Reserveer gemakkelijk via onze app of website en ervaar een nieuwe manier van parkeren!

OCRS

Door gebruik te maken van een absorptiemiddel verwijdert OCRS gemorste olie van water en beschermt zo flora, fauna en economie. Onze methode is duurzaam, goedkoper en beter dan de huidige methodes.

Part-up

Part-up verbindt mensen in Part-ups: tijdelijke horizontale samenwerkingsverbanden, die effectiever werken dan traditionele organisaties. Part-up matcht hiervoor wensen, talenten en middelen. Part-up boost jou, jouw team en onze participatiesamenleving!

PowerWindow

Wij hebben een coating ontwikkeld en gepatenteerd waarmee we stroom-opwekkende licht-getinte ramen maken. Het raam blijft kleurloos, transparant en helder, terwijl het nog kostenefficiënt stroom opwekt ook!

Progresso Coffee

Met een Progresso koffiezetter geniet u onderweg van lekkere, verse koffie. Binnen een handomdraai voorziet de Progresso u van een heerlijke kop koffie. Geniet van extra comfort onderweg.

Seepje

Laat de natuur je was doen! Seepje is het 100% plantaardige en Fairtrade wasmiddel uit Nepal. Samen wassen wij de wereld schoner én mooier! Was jij met ons mee?

ShakeLeft

ShakeLeft is de ultieme verbetering in het proces van contactgegevens-uitwisseling! Deze app voor de smartphone en smartwatch maakt het mogelijk om alle contactgegevens in één keer te delen. “Let’s ShakeLeft!

Vriendinnendeals.nl

Vriendinnendeals.nl biedt de beste stedentrip deals aan voor vrouwen die een hectisch leven lijden door werk, het huishouden en de zorg voor de kinderen, maar ook met vriendinnen op vakantie willen.

VSParticle B.V.

(Very Small) Particle is een high-tech spin-off van de Technische Universiteit Delft. Onze technologie biedt een revolutionaire oplossing voor onderzoekers en bedrijven die deze onhandelbaar kleine nanodeeltjes proberen te verwerken.

Wind Tales

Wind Tales is de manier voor kinderen met longziekten om op een speelse en controleerbare wijze ademhalingsoefeningen te doen. Deze seriousgame verlaagt het aantal ziekenhuisopnames en verbetert de kwaliteit van het leven.

 

ANWB Duurzame Mobiliteitsprijs

MobyPark (zie hierboven) is ook genomineerd voor de ANWB Duurzame Mobiliteitsprijs en maakt dus dubbel kans op €500,-. MobyPark neemt het op tegen deelnemers BikeBright en GreenOn:

BikeBright

BikeBright is fietsverlichting die het altijd doet. BikeBright schakelt automatisch aan en uit, is powered by vibrations, en remt de fietser niet af. BikeBright verlicht het fietsen!

GreenOn

GreenOn heeft een baanbrekende applicatie ontwikkeld die automatisch registreert wanneer gebruikers met duurzame transportmiddelen reizen en ze hiervoor beloont met zogenaamde ‘Greens’, die vervolgens ingewisseld kunnen worden voor verschillende ‘beloningen’ (kortingsbonnen, vouchers) bij de partners van GreenOn.

Meer nieuws

Terug naar boven Keplar Agency