New Venture heeft op 20 november in de Dutch Innovation Factory de 10 meest innovatieve ideeën van de eerste ronde beloond met € 500,-. Daarnaast reikte Hans Hubers, directeur Strategie & Innovatie bij de ANWB, € 500,- uit aan de start-up met het meest innovatieve idee op het gebied van duurzame mobiliteit. De winnaars wisten een jury van investeerders en ondernemers te overtuigen, waarbij o.a. werd gelet op de mate van innovatie en de toegevoegde waarde voor de doelgroep.

Onder de winnende ideeën van de eerste ronde zit een gepatenteerde coating waarmee stroom-opwekkende ramen kunnen worden gemaakt, een alternatieve techniek die foetale bewaking kosten-effectiever en gebruiksvriendelijker maakt en een ijskoude koffiezetmethode. De ANWB Duurzame Mobiliteitsprijs werd uitgereikt aan de start-up met het idee voor een app waarmee bedrijven en gemeentes gebruikers kunnen stimuleren om gebruik te maken van duurzame transportmiddelen. De jury van New Venture gaf aan dat de inzendingen van dit jaar een goede afspiegeling zijn van de huidige trends op het gebied van ondernemen; veel ideeën op het gebied van MedTech, nanotechnologie en digital health.

In de komende 7 maanden gaan de deelnemers hun idee verder uitwerken tot een concept waarmee ze de markt kunnen betreden. In de tweede ronde worden de kaarten opnieuw geschud en zal moeten blijken of de winnende teams hun toppositie weten te behouden nadat zij de haalbaarheid van hun idee hebben moeten aantonen.

New Venture

De prijzen worden jaarlijks uitgereikt door New Venture, verreweg het grootste en meest succesvolle initiatief die startende ondernemers helpt bij het vertalen van hun innovatieve idee naar een solide businessplan. New Venture en haar deelnemers worden hierbij belangeloos ondersteund door het Ministerie van Economische Zaken en de top van het Nederlandse bedrijfsleven. In de afgelopen 16 jaar zijn meer dan 1.600 bedrijven succesvol gestart die hebben deelgenomen aan het programma. Gezamenlijk hebben ze meer dan 10.000 fte’s gecreëerd en meer dan een miljard euro omzet gegenereerd.

Start-ups die niet mee hebben gedaan aan de eerste ronde van New Venture kunnen tot 19 januari 2015 instromen in ronde 2.

Winnaars

ANWB Duurzame Mobiliteitsprijs

Meer nieuws

2 reacties op “Een nieuwe lichting innovatieve ondernemers weet de jury van New Venture te overtuigen”

  1. […] and has helped companies like Senz Umbrellas launch. The competition has three rounds. The first round was held on November 20th. The winners of the first ‘idea round’ […]

  2. […] We were one of the winners of the first round of the new venture business plan competition 2014/2015. […]

Terug naar boven Keplar Agency