Vandaag heeft New Venture bekend gemaakt welke 20 teams nog in de race zitten voor winst in de tweede ronde. De selectie is gemaakt op basis van de eerste juryronde. Komende week volgt een tweede ronde waarna de jury het aantal zal terugbrengen naar 10 finalisten. Deze top 10 zal tijdens de prijsuitreiking op 12 maart a.s. live pitchen- eerst voor de jury en daarna voor het publiek. In deze ronde worden de teams beoordeeld op de haalbaarheid van hun idee. Hierbij wordt onder andere gekeken naar hun slagingskans op het gebied van marketing, de leveranciersketen en hun investeringsbehoefte. De 5 teams met de beste haalbaarheidsstudies worden beloond met een geldprijs van € 1.000,-. De ANWB reikt hetzelfde bedrag uit aan het team met de beste haalbaarheidsstudie op het gebied van duurzame mobiliteit.

Hieronder vind je korte omschrijvingen van de 20 geselecteerde teams (op alfabetische volgorde):

2Move-Implants B.V.

2Move-Implants heeft een implantaat ontwikkeld waarbij fixatie wordt gerealiseerd door bot INgroei in plaats van AANgroei. Hierdoor kan het implantaat een leven lang functioneren en is revisie niet meer nodig.

42 Education

42 Education is an inclusive learning platform for primary education. Using advanced algorithms and machine learning techniques 42 Education detects learning disabilities and adapts it’s program to the user’s needs.

Active Cues

Active Cues doorbreekt apathie en stimuleert fysieke en sociale activiteit bij ouderen met dementie. Het concept bestaat uit interactieve animaties die geprojecteerd worden op een tafel en reageren op beweging.

Adjuvo Motion

Adjuvo Motion heeft een licht, compact en modulair robotische brace ontwikkeld voor kosteneffectieve revalidatie van mensen met een verlamming aan de armen als gevolg van een beroerte. De actieve brace ondersteunt groepstherapie en thuis-revalidatie en zal in combinatie met een e-health module worden aangeboden.

Batavia Dutch Coffee

Dutch Coffee is een ijskoude koffiezet methode waarmee ongekende rijke, pure en houdbare koffie wordt gezet. Batavia Dutch Coffee selecteert de beste bonen, zet hiermee Dutch Coffee en verkoopt de koffie op fles.

Bedrijfsoorcheck

De Bedrijfsoorcheck is een mobiele hoortest voor werknemers die in lawaai werken. De screeningstest kan zelfstandig worden uitgevoerd door de werknemer, bespaart de werkgever geld én helpt gehoorschade op de werkvloer te voorkomen.

Boulton

Boulton makes eyewear for the curious, lazy and all but average. All of their eyewear is tailor-made. Production is done by using additive manufacturing techniques (professional 3D printing) based on the personal data of the customer (by video or scan).

Collibox

Met Collibox kunnen bedrijven eenvoudig online hun transporten vergelijken, boeken en controleren. Het online platform geeft bedrijven 24/7 inzage in alle mogelijkheden die de transportwereld te bieden heeft. De transportmogelijkheden worden bovendien vergeleken op basis van door de klant opgegeven criteria.

Ensie

Ensie is the social knowledge platform where modern-day experts can share their knowledge with each other. 70 years after the publication of the first volume of Encyclopedia it’s time to get the rest of the world excited about this beautiful knowledge platform.

Fetalstar

Bewaking van het ongeboren kind kan perinatale complicaties opsporen en tijdig ingrijpen mogelijk maken. Fetalstar heeft hiervoor een alternatieve techniek ontwikkeld die niet alleen kosteneffectief is, maar ook betrouwbaarder en gebruiksvriendelijker dan bestaande technieken.

HelpingHand

Veel ouderen hebben moeite bij de toiletgang. Dit is een fysieke en mentale beperking- het doet inbreuk op hun privacy. De HelpingHand, een intelligente en intuïtieve robotarm, lost dit op. Daarnaast kan de slimme robotarm helpen bij het gaan staan en zitten of het aan- en uitkleden.

OpusFlex

OpusFlex is een marktplaats voor tijdelijke arbeid tussen bedrijven. Met OpusFlex kan ieder bedrijf zijn eigen personeel uitzenden of detacheren. Dit zorgt voor een toename van de flexibiliteit van de arbeidsmarkt.

PowerWindow

PowerWindow heeft een coating ontwikkeld en gepatenteerd waarmee ze energieopwekkende ramen maken. Het raam blijft kleurloos, transparant en helder, terwijl het op een kosteneffectieve manier stroom opwekt.

Private Ear

Private Ear is een apparaatje dat musici in staat stelt om hun oren te beschermen en tegelijkertijd zichzelf en hun medemusici goed te kunnen horen. Ze zijn hierbij niet afhankelijk van grote en complexe geluidsinstallaties en bijbehorend technisch personeel.

Progresso Coffee

Progresso Coffee heeft een mobiele koffiezetter ontwikkeld waarmee de gebruiker onderweg kan genieten van lekkere, verse koffie. Het apparaat is speciaal ontworpen zodat het veilig in voertuigen gebruikt kan worden en werkt met een 12V aansluiting in voertuigen of met de optionele accu.

Solar Monkey

Solar Monkey vervaardigd deskundig advies op het gebied van zonnepanelen met behulp van onder andere een zelf ontworpen Product Service System. Hiermee kunnen zeer exacte voorspellingen worden gedaan van de opbrengt van een zonnepaneel systeem.

Stokbikes

Stokbikes is een compleet nieuwe fiets met unieke inklapbare trappers en een inklapbaar stuur als belangrijkste kenmerkende eigenschappen. Met enkele innovatieve onderdelen maakt Stokbikes een ruimtebesparing tot wel 50% mogelijk bij stalling van bijna iedere fiets.

Studio Galama – Leenders

Studio Galama – Leenders is about to introduce circular consumer products to the market, starting by offering modular headphones through a lease construction (€5/month) with regular updates and repairs. Annual updates keep the products updated, both in terms of technology and style. When a module is replaced it will be re-used to make a new one.

VSParticle

(Very Small) Particle heeft een technologie ontwikkeld die een revolutionaire oplossing biedt voor onderzoekers en bedrijven die onhandelbaar kleine nanodeeltjes proberen te verwerken. Ze zijn een hi-tech spin-off van de TU delft.

Wind Tales

Wind Tales is dé manier voor kinderen met longziekten om op een speelse en controleerbare wijze ademhalingsoefeningen te doen. De serious game draagt bij aan een persoonlijke behandeling, een afname van het aantal ziekenhuisopnames, een langere levensverwachting en verbetert de kwaliteit van het leven.

Meer nieuws

Terug naar boven Keplar Agency