New Venture heeft vandaag bekendgemaakt welke 10 teams op donderdag 12 maart a.s. mogen strijden voor één van de vijf geldprijzen van € 1.000,-. De jury heeft in deze tweede ronde een selectie gemaakt op basis van de beste haalbaarheidsstudies. Daarnaast heeft een aparte jury 3 teams geselecteerd die mogen strijden om de ANWB Duurzame Mobiliteitsprijs van € 1.000,-. De teams krijgen 2 minuten om de jury van oud-ondernemers en investeerders face to face te overtuigen van de potentie van hun idee. Daarna zullen ze tijdens de prijsuitreiking op donderdag 12 maart bij AEGON in Den Haag live pitchen voor het publiek. Wil jij hierbij aanwezig zijn? Bestel (gratis) kaarten via Entranz.

Hieronder volgt een overzicht van de geselecteerde teams (op alfabetische volgorde):

2Move-Implants B.V.

2Move-Implants heeft een implantaat ontwikkeld waarbij fixatie wordt gerealiseerd door bot INgroei in plaats van AANgroei. Hierdoor kan het implantaat een leven lang functioneren en is revisie niet meer nodig.

Active Cues

Active Cues doorbreekt apathie en stimuleert fysieke en sociale activiteit bij ouderen met dementie. Het concept bestaat uit interactieve animaties die geprojecteerd worden op een tafel en reageren op beweging.

Adjuvo Motion

Adjuvo Motion heeft een licht, compact en modulair robotische brace ontwikkeld voor kosteneffectieve revalidatie van mensen met een verlamming aan de armen als gevolg van een beroerte. De actieve brace ondersteunt groepstherapie en thuis-revalidatie en zal in combinatie met een e-health module worden aangeboden.

Batavia Dutch Coffee

Dutch Coffee is een ijskoude koffiezet methode waarmee ongekende rijke, pure en houdbare koffie wordt gezet. Batavia Dutch Coffee selecteert de beste bonen, zet hiermee Dutch Coffee en verkoopt de koffie op fles.

Bedrijfsoorcheck

De Bedrijfsoorcheck is een mobiele hoortest voor werknemers die in lawaai werken. De screeningstest kan zelfstandig worden uitgevoerd door de werknemer, bespaart de werkgever geld én helpt gehoorschade op de werkvloer te voorkomen.

HelpingHand

Veel ouderen hebben moeite bij de toiletgang. Dit is een fysieke en mentale beperking- het doet inbreuk op hun privacy. De HelpingHand, een intelligente en intuïtieve robotarm, lost dit op. Daarnaast kan de slimme robotarm helpen bij het gaan staan en zitten of het aan- en uitkleden.

OpusFlex

OpusFlex is een marktplaats voor tijdelijke arbeid tussen bedrijven. Met OpusFlex kan ieder bedrijf zijn eigen personeel uitzenden of detacheren. Dit zorgt voor een toename van de flexibiliteit van de arbeidsmarkt.

PowerWindow

PowerWindow heeft een coating ontwikkeld en gepatenteerd waarmee ze energieopwekkende ramen maken. Het raam blijft kleurloos, transparant en helder, terwijl het op een kosteneffectieve manier stroom opwekt.

VSParticle

(Very Small) Particle heeft een technologie ontwikkeld die een revolutionaire oplossing biedt voor onderzoekers en bedrijven die onhandelbaar kleine nanodeeltjes proberen te verwerken. Ze zijn een hi-tech spin-off van de TU delft.

Wind Tales

Wind Tales is dé manier voor kinderen met longziekten om op een speelse en controleerbare wijze ademhalingsoefeningen te doen. De serious game draagt bij aan een persoonlijke behandeling, een afname van het aantal ziekenhuisopnames, een langere levensverwachting en verbetert de kwaliteit van het leven.

ANWB Duurzame Mobiliteitsprijs

Safe Driving Insights

Safe Driving Insights helpt bedrijven en haar medewerkers gevaarlijke verkeerssituaties te voorkomen en ongevallen te reduceren. Het liefst naar 0! Dat doen ze door het bieden van (management) informatie en intelligente feedback.

GreenOn

GreenOn heeft een applicatie ontwikkeld die automatisch registreert wanneer gebruikers met duurzame transportmiddelen reizen en ze hiervoor beloont met zogenaamde Greens. De Greens kunnen worden ingewisseld voor verschillende beloningen (kortingsbonnen, vouchers) bij de partners van GreenOn.

Plug & Ride

Plug & Ride realiseert een versnelde groei van het aantal oplaadpunten voor elektrische auto’s in Nederland. Hiermee ondersteunen ze niet alleen de EV rijders maar ook gemeentes die nadenken en werken aan het verdichten van het netwerk van oplaadmogelijkheden.

 

Bestel (gratis) kaarten voor de prijsuitreiking

Meer nieuws

Terug naar boven Keplar Agency