New Venture heeft vandaag bekendgemaakt welke 20 start-ups nog in de race zitten voor een plek in de finale. De selectie is gemaakt op basis van de eerste juryronde. Komende weken volgt een tweede ronde waarna de jury het aantal zal terugbrengen naar 10 finalisten. De finalisten zullen op donderdag 11 juni worden gepresenteerd. Dan wordt tevens bekendgemaakt welke 3 start-ups gaan strijden om de ANWB Duurzame Mobiliteitsprijs en welke 3 medtech start-ups zijn genomineerd voor de MedTech Innovatieprijs.

De finalisten gaan live pitchen tijdens de prijsuitreiking op donderdag 25 juni bij de ABN AMRO in Amsterdam – eerst voor de jury en daarna voor het publiek (meld je hier aan).

Hieronder vind je korte omschrijvingen van de 20 teams die nog kans maken op een plek in de New Venture finale (op alfabetische volgorde):

A Body Issue

A Body Issue ontwikkelt een betaalbare basis confectielijn voor mensen die in een rolstoel zitten. Ze maken daarbij gebruik van een geavanceerde 3D-scanner om ervoor te zorgen dat de kleding niet alleen mooi is, maar ook perfect past.

Active Cues

Active Cues doorbreekt apathie en stimuleert fysieke en sociale activiteit bij ouderen met dementie. Het concept bestaat uit interactieve animaties die geprojecteerd worden op een tafel en reageren op beweging.

Adjuvo Motion

Adjuvo Motion ontwikkelt een robotische brace voor kosteneffectieve revalidatie van mensen met een verlamming aan de armen als gevolg van een beroerte. De brace ondersteunt groepstherapie en thuisrevalidatie en wordt in combinatie met een e-health module aangeboden.

Batavia Dutch Coffee

Batavia Dutch Coffee brengt Dutch Coffee terug naar Nederland. Dutch Coffee is een gebottelde zwarte ijskoffie die meer smaak heeft en minder zuur en bitter is dan elke anders gezette koffie.

Bedrijfsoorcheck

De Bedrijfsoorcheck is een online hoortest voor werknemers die in lawaai werken, ontwikkeld door de Nationale Hoorstichting, AMC en LUMC. Deze zelftest levert een kostenbesparing op en helpt gehoorschade te voorkomen.

Boulton Eyewear

De huidige optische industrie produceert voor de massa. Maar onze gezichten zijn niet in één standaardmaat te vatten. Boulton Eyewear herkent dit probleem en maakt elk Boulton montuur op maat (met behulp van 3D-printing). 100% comfort. Zonder uitzondering.

CareRate

Via CareRate kunnen patiënten gemakkelijk met hun mobiel realtime feedback geven aan de afdeling waar ze net zijn geweest. De feedback is centraal beschikbaar en er kan direct op worden gereageerd. Hierdoor wordt de impact van de feedback vergroot en de betrokkenheid van medewerkers verhoogd.

Collibox

Met Collibox kunnen bedrijven eenvoudig online hun transporten vergelijken, boeken en controleren. Het online platform geeft bedrijven 24/7 inzage in alle mogelijkheden die de transportwereld te bieden heeft op basis van door hun opgegeven criteria.

Diegafuel

De Diegafuel is een innovatief brandstofsysteem dat een forse besparing op dieselverbruik mogelijk maakt. Het systeem is eenvoudig te monteren en zorgt voor een betere verbranding van de brandstof, wat resulteert in een dieselbesparing van 15-20% en minder CO2- en roetuitstoot.

Geyzer

Geyzer is een volautomatische cocktailmachine die via een app op je smartphone of tablet kan worden bediend. Door de hoge mixsnelheid en grote diversiteit aan drankjes – alle populaire cocktails binnen 10 seconden – kan het apparaat op elk feest, evenement of in grotere bars worden ingezet.

Giftpart

Giftpart is een online platform waarop mensen gezamenlijke cadeaus kunnen organiseren. Door het gemak en de transparantie van het platform hoeft de organisator van een groepscadeau het bedrag niet meer zelf voor te schieten en kan een grotere groep participanten worden bereikt.

GoodHout

GoodHout is een duurzame, nieuwe houtsoort gemaakt van kokosnootafval. Hiermee wordt de wereldmarkt voorzien van een formaldehydevrije en biobased alternatief voor hout.

JUMP Innovations

JUMP Innovations ontwikkelt slimme sportkleding inclusief sensortechnologie en apps. De sportkleding stelt sporters en topatleten in staat om de efficiency en effectiviteit van hun training te verbeteren, blessures te voorkomen en hun fysieke fitheid te monitoren.

One Wish

One Wish is een internationale matching website & platform die wensouders en zaaddonoren met elkaar in contact brengt, met als doel deze kinderwens te vervullen. Naast het matchingprincipe kunnen abonnees uitgebreide informatie vinden en vragen stellen aan de community.

Plug & Ride

Plug & Ride is ontwikkeld vanuit de behoefte van EV-rijders. Meer oplaadpunten, goedkoper laden, leveranciersonafhankelijke beschikbaarheidsgarantie van de laadpaal en een win-win voor iedereen.

PowerWindow

Wij geloven dat duurzame innovaties alleen succesvol kunnen worden én blijven als deze compromisloos zijn. Dat is precies waarom wij PowerWindows ontwikkelen; heldere ramen die zonlicht converteren in elektriciteit.

Safe Driving Insights

Safe Driving Insights helpt bedrijven en haar medewerkers gevaarlijke verkeerssituaties te voorkomen en ongevallen te reduceren. Het liefst naar NUL, door het bieden van (management) informatie en intelligente feedback.

SEGOLDA

De website- en shop van SEGOLDA brengt de vraag van consumenten naar unieke sieraden samen met het aanbod van individuele ontwerpers en edelsmeden, die zelf geen middelen hebben voor online marketing en e-commerce.

Trikelet

De Trikelet is het meest compacte opvouwbare elektrische voertuig ter wereld en ideaal als ‘last mile solution’ voor treinforensen en automobilisten. Ingevouwen is de Trikelet handig mee te nemen, zoals een rolkoffer. Uitgevouwen kan er 15 km mee gereden worden met een snelheid van 20 km/uur.

WOLK

De airbag riem die je beschermt tegen heupfracturen.

Meer nieuws

Terug naar boven Keplar Agency