New Venture heeft vandaag de 10 finalisten van New Venture 2014 – 2015 bekendgemaakt. Daarnaast is bekendgemaakt welke 3 teams zijn genomineerd voor de ANWB Duurzame Mobiliteitsprijs en welke 3 teams kans maken op de MedTech Innovatieprijs die in samenwerking met FME Cluster Life Sciences & Health en Holland HealthTech wordt uitgereikt.

Na een intensief traject en strenge selectie door de New Venture jury mogen de finalisten zich met recht de meest innovatieve start-ups van 2015 noemen. Tussen hen zien we o.a. bedrijven die de potentie hebben om een grote impact te hebben op de problemen binnen de gezondheidszorg en de toekomst van duurzame technologieën.

Donderdag 25 juni strijden de finalisten bij de ABN AMRO in Amsterdam om o.a. de hoofdprijs van € 25.000,-. Meld je hier kosteloos aan voor de Grande Finale.

Met trots presenteren wij de finalisten (op alfabetische volgorde):

Finalisten New Venture

Active Cues

Active Cues doorbreekt apathie en stimuleert fysieke en sociale activiteit bij ouderen met dementie. Het concept bestaat uit interactieve animaties die geprojecteerd worden op een tafel en reageren op beweging.

Adjuvo Motion

Eén op de tien mensen krijgt een beroerte. Slechts 10% wordt klinisch behandeld in een revalidatiecentrum. Adjuvo Motion ontwikkelt een gepatenteerde robotische brace met een E-health service. Hiermee kunnen patiënten optimaal en kosteneffectief worden behandeld in de thuissituatie en wordt voorkomen dat patiënten te weinig behandeling krijgen.

Batavia Dutch Coffee

Batavia Dutch Coffee introduceert een houdbare zwarte ijskoffie voor alle liefhebbers van pure koffie. Door te innoveren op een 300 jaar oude methode uit de VOC tijd bevat Batavia Dutch Coffee meer smaak dan elke andere koffie en kan deze perfect zwart zonder melk, room of andere toevoegingen worden genoten.

Bedrijfsoorcheck

De Bedrijfsoorcheck is een online hoortest voor werknemers die in lawaai werken, ontwikkeld door de Nationale Hoorstichting, AMC en LUMC. Deze zelftest levert een kostenbesparing op en helpt gehoorschade te voorkomen.

Collibox

Met Collibox kunnen bedrijven eenvoudig online hun transporten vergelijken, boeken en controleren. Het online platform geeft bedrijven 24/7 inzage in alle mogelijkheden die de transportwereld te bieden heeft op basis van door hun opgegeven criteria.

Diegafuel

Diegafuel is een innovatief gasinjectiesysteem dat een forse brandstofbesparing op dieselverbruik mogelijk maakt. Het systeem is eenvoudig in gebruik en montage, wat resulteert in een dieselbesparing van 15-20% en minder fijnstofuitstoot.

GoodHout

GoodHout is een duurzame, nieuwe ‘engineered’ houtsoort gemaakt van kokosnootafval. Hiermee wordt de wereldmarkt voorzien van een formaldehydevrij en biobased alternatief voor hout die, zonder chemische toevoegingen, brandvertragend is.

PowerWindow

Wij geloven dat duurzame innovaties alleen succesvol kunnen worden én blijven als deze compromisloos zijn. Dat is precies waarom wij PowerWindows ontwikkelen; heldere ramen die zonlicht converteren in elektriciteit. Hiermee gaan wij de markt van nieuwbouw en renovatie van commerciële gebouwen op innovatieve wijze energieneutraal maken.

Trikelet

De Trikelet is het meest compacte opvouwbare elektrische voertuig ter wereld en ideaal als ‘last mile solution’ voor treinforensen en automobilisten. Ingevouwen is de Trikelet handig mee te nemen, zoals een rolkoffer. Uitgevouwen kan er 15 km mee gereden worden met een snelheid van 20 km/uur.

Wolk Company

Een gebroken heup. Het overkomt 1,5M mensen wereldwijd en 16.000 Nederlanders elk jaar. 1 op de 4 overlijdt aan de gevolgen. WOLK is een airbagriem tegen heupfracturen. Wie hem draagt durft zolang als hij kan te blijven lopen; angst om te vallen is verleden tijd. WOLK – Walk with Confidence.

ANWB Duurzame Mobiliteitsprijs

Plug & Ride

De automobilist die een volledig elektrische of hybride auto rijdt, moet regelmatig opladen maar heeft niet de zekerheid dat er een oplaadpunt beschikbaar is. Via de app van Plug & Ride kunnen EV-rijders vooraf op particulier terrein een oplaadpunt reserveren. Komen er ook meer oplaadpunten. Plug & Ride maakt e-rijden gewoon plezierig en fijn!

Safe Driving Insights

Van alle dodelijke bedrijfsongevallen in Europa vindt een kwart tot een derde plaats in het verkeer. De mens speelt daarbij vrijwel altijd de belangrijkste rol. SD-Insights geeft organisaties en hun werknemers met de Safe Driving Monitor gedetailleerd inzicht in hun rijgedrag. Deze feedback voorkomt ongevallen en bespaart mobiliteitskosten.

Teller Track Systems

De T-Racer is een intelligent en interactief traffic guidance systeem dat mobiel inzetbaar is bij bijvoorbeeld wegwerkzaamheden en verkeersongelukken. Het systeem verzamelt data over naderend verkeer en zendt dit naar omringende partijen, zoals wegwerkers of de politie.

MedTech Innovatieprijs

2Move-Implants

2Move-Implants heeft een implantaat ontwikkeld waarbij fixatie wordt gerealiseerd door bot INgroei in plaats van AANgroei. Hierdoor kan het implantaat een leven lang functioneren en is revisie niet meer nodig.

Private Ear

Steeds meer musici en muziekliefhebbers lopen ernstige gehoorschade op. Private Ear oordoppen beschermen je oren en waarschuwen wanneer je te lang blootgesteld bent aan hoge geluidsniveaus. Het geluid klinkt perfect en je kunt het naar eigen smaak vanaf je smartphone regelen, zonder afhankelijk te zijn van complexe geluidsinstallaties en technisch personeel.

Wolk Company

Een gebroken heup. Het overkomt 1,5M mensen wereldwijd en 16.000 Nederlanders elk jaar. 1 op de 4 overlijdt aan de gevolgen. WOLK is een airbagriem tegen heupfracturen. Wie hem draagt durft zolang als hij kan te blijven lopen; angst om te vallen is verleden tijd. WOLK – Walk with Confidence.

Voor een overzicht van de finalisten met productfoto’s bekijk onze facebookpagina.

Aanmelden prijsuitreiking

Meer nieuws

Terug naar boven Keplar Agency