new-venture-nederland-scale-up-nation

New Venture vernieuwt: drie nieuwe initiatieven

New Venture heeft in de afgelopen 17 jaar, meer dan 17.500 ondernemers met totaal ruim 7.000 businessplannen begeleid in het helpen opstarten van hun bedrijf. Hiervan is het meer dan de helft gelukt om tot bloei te komen. Deze bedrijven vertegenwoordigen inmiddels een omzet van ruim 2 miljard per jaar. Daarnaast heeft New Venture het ontwikkelen van business plannen weten te professionaliseren en staat daarmee aan de wieg van ondernemersvakken binnen de Nederlandse universiteiten, incubators en accelerators.

Dit alles kon bereikt worden dankzij de vrijwillige inzet van onze coaches, (specialistische) consultants, jury, workshopleiders en bestuur. Zij mogen allen trots zijn op de met hun steun bereikte unieke resultaten. Er is in Nederland geen enkel initiatief wat zo succesvol is geweest als New Venture en de starters geholpen heeft om meer dan 30.000 arbeidsplaatsen te kunnen creëren.

Inmiddels is het veld dusdanig dicht bevolkt met businessplancompetities en ondersteuningsplatforms dat de taak van New Venture ook door andere partijen wordt uitgevoerd. Het bestuur van New Venture heeft dan ook besloten de businessplancompetitie van New Venture te beëindigen. Dit betekent dat New Venture niet verder gaat met de bij jullie allen bekende businessplancompetitie.

In het snel veranderende start-up landschap in Nederland zien wij (bestuur en organisatie) wel nieuwe behoeften ontstaan. Graag geven wij jullie bij deze een update van de trajecten waar we mee bezig zijn.

Businesscoach & Boardmember MasterClass
Business coaches zetten zich vol enthousiasme in om hun kennis en ervaring over te brengen op start-up teams. Hoe beter hun kennis en hoe sterker hun vaardigheden, hoe groter de kans op succes van de start-ups die zij begeleiden. In Nederland is er voor business coaches echter geen training. Wij willen onze onderscheidende en gezamenlijke ervaring en kennis om start ups te helpen benutten en inbrengen door het ontwikkelen en aanbieden van een Businesscoach MasterClass voor Start-up business coaches van alle initiatieven. Wij zullen de coaches extra opleiden op de succesfactoren van start- ups en op de meest effectieve coaching technieken. Intervisie, life cases en praktijkbegeleiding staan centraal in het curriculum. We zullen hierbij samenwerken met onder andere THNK dat al een “train-the-coach” programma heeft. Dit wordt een gecertificeerde opleiding. Het programma staat open voor coaches van allerlei initiatieven.

New Venture White Label
New Venture organiseert voor de tweede keer voor Stichting DOEN haar White Label traject, de DOEN Energie[s]topper. Donderdag 15 maart vindt de finale van deze business-accelerator-competitie voor energiebesparende initiatieven plaats. Stichting DOEN is zeer lovend over het succes en de uitvoering van deze challenge. Momenteel zijn we in gesprek met andere partijen om te bekijken of we voor hun een White Label programma kunnen draaien.

ScaleUpNation
Voor jonge ondernemingen met potentieel om groot te worden (zogenaamde “Scale-ups”) is een programma ontwikkeld door THNK en New Venture. Elementen daarvan zijn leiderschap ontwikkeling, teamvorming, schaalbaarheid bedrijfsmodel, “rockefeller habits”, begeleiding naar buitenland, sales training en actieve begeleiding naar doorfinanciering. Hierbij zal ook het netwerk van New Venture, worden ingezet. Voor dit initiatief hebben wij inmiddels een zeer substantiële EFRO Subsidie toegekend gekregen. In 2017 hebben we de eerste groepen deelnemers kunnen begeleiden en in 2018 starten een aantal nieuwe klassen.

Verhuisd
Met het opzetten van ScaleUpNation en Businesscoach MasterClass werken New Venture en ScaleUpNation nu zeer hecht samen. Wij zijn inmiddels gezamenlijk ingetrokken in het ScaleUpNation District in het Tripolis gebouw aan het Burgerweespad 201, te Amsterdam. Onze verwachting is dat deze samenwerking kan leiden tot een verdere samenvoeging.

Bovenstaande is een uitdagende en inspirerende stap voor New Venture om zo haar doelstellingen een nieuwe inhoud te geven, gebaseerd op haar zeer succesvolle verleden en de gezamenlijk ontwikkelde kennis.

Het komende jaar gaan we gebruiken voor het laten draaien en verder ontwikkelen van de eerste Businesscoach & Board member MasterClass series. New Venture en ScaleUpNation en zullen jullie hierover op de hoogte houden.

Wil je op een van de drie onderwerpen met ons meedenken? Stuur dan een bericht naar info@newventure.nl.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Meld je hieronder aan voor onze nieuwsbrief.

Terug naar boven Keplar Agency