Het financiële hoofdstuk is voor velen vaak een lastig onderwerp. Ieder jaar ziet onze jury weer deelnemers die vooral op financieel gebied steken laten vallen. Financiën tot in detail voorspellen kan natuurlijk niet, maar verschillende scenario’s uitdenken om tijdig je strategie bij te sturen is wél zinvol. Wat als je harder groeit dan verwacht? Hoe zorg je dan voor voldoende cash flow? Waar kijken investeerders naar? Waar kijkt een bank naar? Wat zijn de mogelijkheden met crowdfunding? En ben je goed op de hoogte van de subsidies die jouw bedrijf verder kunnen helpen? Tijdens het seminar Financiering gaan we uitgebreid in op dit soort vragen.

Programma:

12:45u: Ontvangst
13:15u: Opening
13:30u: Plenair: Crowdfunding voor jouw start-up

14:00u: Start workshop ronde 1
15:30u: Pauze + wissel
15:45: Start workshop ronde 2
17:15: Borrel
18:30: Einde

Omschrijving van de workshops:

Plenair

Crowdfunding voor jouw start-up, Merijn Zaat.

Over crowdfunding is al veel geschreven, maar wat kan het voor jouw
onderneming betekenen? Tijdens deze plenaire sessie kom je meer te weten over de verschillende vormen van crowdfunding en worden er handvatten aangereikt om een eigen crowdfundingscampagne op te zetten.

Workshops

1. Informal investors & venture capitalists – Maurice Beckand Verwée, Crosspring.

Tijdens deze workshop zal worden ingegaan op het aantrekken van een investering door een informal investor of een venture capital maatschappij. Waar zijn zij naar op zoek? Hoe kun je ze vinden? Hoe ziet het investeringsproces er uit? Wat zijn de voorwaarden die ze stellen? Hoe bepaal je de waarde van je onderneming? Wat zijn de verschillen tussen een informal investor en een venture capital maatschappij? Welke waarde kunnen ze toevoegen? Hoe kun je je het beste voorbereiden?

2. The legal check-up – Stefan Tuinenga en Julie-Anne Siegers, Stibbe.

In deze workshop komen de voornaamste juridische aandachtspunten van een startende onderneming aan bod. Hoe maak je geschikte afspraken tussen de oprichters van een onderneming? Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten bij afspraken met investeerders? Hoe beperk je de aansprakelijkheid van de onderneming en van de bestuurders en oprichters persoonlijk? Alles over hoe je de (strategisch) juridische risico’s van een startende onderneming kan beperken en jouw onderneming juridisch aantrekkelijk kan maken voor investeerders.

3. Kostenreductie met behulp van subsidies – Sander Wolfensberger, SUBtracers.

Een “techno” label aan je businessplan opent allerlei deuren voor financiering, fiscale voordelen en subsidies. Het verkrijgen van een dergelijk label is gemakkelijker dan je denkt. Tijdens deze workshop leer je hoe dat moet, wat het oplevert en wat je ervoor moet doen. Ook worden overige mogelijkheden besproken.

4&5. Financieel hoofdstuk – Diederik van der Linde en Yannick Sturing, PwC.

Tijdens deze interactieve workshop zal ingegaan worden op het financieel hoofdstuk van het businessplan; hoe stel je dit op, wat zijn de belangrijkste zaken die erin moeten staan en wat zijn veel voorkomende valkuilen. Er is volop ruimte om van tevoren jullie vragen in te dienen, specialisten zullen jullie helpen deze te beantwoorden en te behandelen tijdens de workshop. De workshop over het financieel hoofdstuk wordt in een beginners en gevorderden variant aangeboden.

Locatie: ABN AMRO Hoofdkantoor, Gustav Mahlerlaan 10 te Amsterdam. Klik hier voor de routebeschrijving.

Aanmelden:

Tijdens dit seminar kun je twee workshops volgen. Geef op tijd jouw voorkeur aan via dit aanmeldingsformulier.

Het seminar is alleen bedoeld voor de deelnemers aan ronde 3 van New Venture en voor de coaches van New Venture. 

Auteur: Tanne Tauw

Tanne is Event Manager bij New Venture. Hij is o.a. het aanspreekpunt voor vragen over prijsuitreikingen, seminars en workshops.
tanne@newventure.nl | 06-282 412 92

Terug naar boven Keplar Agency