Het financiële hoofdstuk is voor velen vaak een lastig onderwerp. Ieder jaar ziet onze jury weer deelnemers die vooral op financieel gebied steken laten vallen. Financiën tot in detail voorspellen kan natuurlijk niet, maar verschillende scenario’s uitdenken om tijdig je strategie bij te sturen is wél zinvol. Wat als je harder groeit dan verwacht? Hoe zorg je dan voor voldoende cash flow? Waar kijken investeerders naar? Waar kijkt een bank naar? Wat zijn de mogelijkheden met crowdfunding? En ben je goed op de hoogte van de subsidies die jouw bedrijf verder kunnen helpen? Tijdens het seminar Financiering gaan we uitgebreid in op dit soort vragen.

Workshops

1. SEEDS, Crowdfunding voor Ondernemers

Over crowdfunding is al veel geschreven, maar wat kan het voor jouw onderneming betekenen? In een interactieve workshop leer je welke vormen van crowdfunding er zijn, of en zo ja, hoe jij crowdfunding kan inzetten om jouw onderneming te financieren. Kortom, wil jij weten wat de toegevoegde waarde van crowdfunding is en hoe je deze kan optimaliseren, kom dan naar de workshop van SEEDS, Crowdfunding voor Ondernemers.

2. Informal Investors & Venture Capitalists

Tijdens deze workshop zal worden ingegaan op het aantrekken van een investering door een informal investor of een venture capital maatschappij. Waar zijn zij naar op zoek? Hoe kan je ze vinden? Hoe ziet het investeringsproces er uit? Wat zijn de voorwaarden die ze stellen? Hoe bepaal je de waarde van je onderneming? Wat zijn de verschillen tussen een informal investor en een venture capital maatschappij? Welke waarde kunnen ze toevoegen? Hoe kun je je het beste voorbereiden?

3. Financieel hoofdstuk

Tijdens deze interactieve workshop zal ingegaan worden op het financieel hoofdstuk van het businessplan; hoe stel je dit op, wat zijn de belangrijkste zaken die erin moeten staan en wat zijn veel voorkomende valkuilen. Daarnaast zal dieper ingegaan worden op de vraag “Waar kijkt de bank naar in een businessplan bij het fiatteren van een financieringsverzoek?”.

4. Kostenreductie met behulp van subsidies

Een “techno” label aan je businessplan opent allerlei deuren voor financiering, fiscale voordelen en subsidies. Het verkrijgen van een dergelijk label is makkelijker dan je denkt. Tijdens deze workshop leer je hoe dat moet, wat het oplevert en wat je ervoor moet doen. Ook worden overige mogelijkheden besproken.

Gedurende de workshop komen de volgende vragen aan bod:

Maak kans op een subsidiescan t.w.v. € 3.000! Tijdens de workshop zullen de vijf beste businessplannen gescand worden op subsidies, fiscale voordelen en andere financieringsmogelijkheden.

Programma

2 april 2014 (let op: datum is één dag vervroegd)

12.45 uur Ontvangst
13.15 uur Opening door New Venture
13.20 uur Welkomstwoord door ABN AMRO
13.30 uur Plenair gedeelte
13.50 uur Afsluiting plenair gedeelte
14.00 uur Start eerste workshop
15.30 uur Pauze + wissel
16.00 uur Start tweede workshop
17.30 uur Borrel

Locatie

ABN AMRO Bank N.V., Gustav Mahlerlaan 10, Amsterdam. ABN AMRO is goed te bereiken met het openbaar vervoer per trein/metro/tram naar station Amsterdam Zuid. Parkeren kan in Q-park, alleen tegen eigen betaling. Routebeschrijving ABN AMRO Hoofdkantoor.

Inschrijven

Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

Aan het seminar zijn geen kosten verbonden.


De seminars zijn in principe alleen bedoeld voor de deelnemers aan ronde 3 van New Venture en voor de coaches van New Venture. Je kunt nog steeds instromen in ronde 3 door je idee-omschrijving te sturen naar info@newventure.nl. Kijk hier voor meer informatie.

Als je geen deelnemer of coach bent, en toch graag wilt deelnemen, dan kunnen we je op de reservelijst zetten en hoor je enkele dagen voor het seminar of er nog plek is. Voorwaarde is dat je het Starting Up handboek hebt aangeschaft.

Auteur: Inge Rakers

Inge is sinds 2013 Event Manager bij New Venture. Zij is o.a. het aanspreekpunt voor vragen over prijsuitreikingen, seminars en workshops.
inge@newventure.nl | LinkedIn

Terug naar boven Keplar Agency