Intellectueel Eigendom wordt vaak onderschat. Ook de New Venture Jury ziet ieder jaar weer dat men zich vaak niet realiseert hoe belangrijk het is je hierin te verdiepen. Vragen als “Wat is de beste manier om jouw idee te beschermen?” “Wil je weten wat je concurrent maakt?” Uitzoeken of jouw idee al een bestaand beschermd idee is, wat de beste strategie is voor jouw onderneming voor het beschermen van je idee, en leren welke juridische aspecten er komen kijken bij het opzetten van jouw onderneming? zijn voor bijna iedere starter nuttig. Tijdens het Seminar Intellectueel Eigendom & Ondernemingsrecht staat dan ook de bescherming van jouw innovatieve idee centraal. Er wordt uitgelegd hoe je de octrooidatabanken kunt gebruiken als schat aan informatie en bron van inspiratie en er zullen juridische zaken omtrent het opstarten van je eigen bedrijf worden besproken.

Workshops

Je kunt 2 workshops volgen deze dag:

 1. Informatie uit de Octrooidatabank ESPACENET
  In deze workshop zal ingegaan worden op alle onduidelijkheden omtrent octrooien. Wat is een octrooi, hoe gaat octrooiverlening en octrooiaanvraag in zijn werk? Wat zijn de te volgen procedures, welke mogelijkheden bestaan er en hoe ben je juridisch beschermd? Naast een informatief gedeelte is er bij deze workshop ook ruimte om onder begeleiding te zoeken in de database van het octrooicentrum.
 2. IE rechten: de ruwe diamanten binnen iedere onderneming
  Intellectueel Eigendom rechten voor de startende ondernemer.
 3. Juridische aspecten van E-Business 
  Bedrijven zijn in toenemende mate steeds meer afhankelijk van IT voor het realiseren van hun doelstellingen. Dit geldt natuurlijk ook voor niet-IT bedrijven. Welke onderneming verkoopt haar diensten of producten immers niet (ook) via het internet of is in haar productieproces niet mede afhankelijk van IT? In deze workshop worden onder andere onderwerpen als intellectueel eigendom, cookies, informatieverplichtingen voor webwinkels, algemene voorwaarden en valkuilen in IT contracten in een vogelvlucht besproken.
  Heb je zelf al een vraag over een van deze onderwerpen of over een ander juridisch aspect van IT of E-Business? Mail deze dan naar: t.burgers@cordemeyerslager.nl. Ingezonden vragen zullen tijdens de workshop worden behandeld.
 4. De strategie van het gebruik van octrooibescherming voor je onderneming
  Innovatie heeft grote waarde voor je onderneming en die innovatie wil je daarom beschermd hebben. Lukt dat? Kan dat? En hoever ga je? Houd je je product exclusief om een hogere marge af te dwingen of ga je licenties uitgeven om je kosten voor innovatie – en bescherming – terug te verdienen? Deze workshop heeft als doel je middelen te geven om octrooibescherming integraal op te nemen in je businessplan.
 5. Ondernemingsrecht
  Juridische issues in verband met het oprichten van vennootschappen en het aangaan van samenwerkingsverbanden: valkuilen en aandachtspunten.

Programma

donderdag 23 januari 2014

13.00 uur Ontvangst
13.30 uur Opening door New Venture
13.35 uur Welkomstwoord  – Chantal Wentink, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
13.40 uur Plenair gedeelte – Jan Hart, Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom
14.15 uur Start workshop ronde 1
15.45 uur Korte pauze
16.00 uur Start workshop ronde 2
17.30 uur Borrel
18.30 uur Einde

Locatie

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO, voormalig Agentschap NL), Prinses Beatrixlaan 2, Den Haag. De locatie is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Parkeren kan niet bij de RVO, maar wel in de omgeving hiervan. Na 14.00 uur is het gratis. Klik hier voor de routebeschrijving.

Inschrijven

Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

De seminars zijn in principe alleen bedoeld voor de deelnemers aan ronde 2 van New Venture en voor de coaches van New Venture. Je kunt nog steeds instromen in ronde 2 door je idee-omschrijving te sturen naar info@newventure.nl. Kijk hier voor meer informatie.
Als je geen deelnemer of coach bent, en toch graag wilt deelnemen, dan kunnen we je op de reservelijst zetten en hoor je een week voor het seminar of er nog plek is. Voorwaarde is dat je het Starting Up handboek hebt aangeschaft.

 

Auteur: Inge Rakers

Inge is sinds 2013 Event Manager bij New Venture. Zij is o.a. het aanspreekpunt voor vragen over prijsuitreikingen, seminars en workshops.
inge@newventure.nl | LinkedIn

Terug naar boven Keplar Agency