Duurzaam ondernemen: Een goed begin is het halve werk.

Duurzaam ondernemen gaat verder dan besparen op energieverbruik of CO2 uitstoot. Echt duurzame organisaties ontstaan uit een succesvol samenspel tussen meerdere spelers. Gedurende deze workshop willen we je inzicht geven in de rol die je als ondernemer kunt spelen in een betere toekomst voor mens en planeet. Daarbij gaan we zeker niet voorbij aan het feit dat je als ondernemer vooral ook winst zult moeten maken. De ondernemer krijgt handvatten om de duurzame organisatie zowel intern als extern te definiëren en te organiseren. Uiteindelijk krijg je ook inzicht in hoe duurzaamheid voor je kan gaan werken. Een doelgerichte aanpak en effectieve communicatie spelen hierin een belangrijke rol.

Programma

23 april 2015

13:15 uur 
Ontvangst
Opening New Venture
Gastspreker: Duurzaam ondernemerschap
14:00 uur  
Workshop Duurzaamheid voor de startende ondernemer
Jop Timmers, Design for Good
16:30 uur  
Borrel
17:30 uur
Einde

Workshopleider

Jop Timmers _ workshop Duurzaamheid

Voordat Jop Timmers Design for Good startte in 2011, was hij industrieel ontwerper en consultant bij Flex, Fontis (nu Smool), Pilots Product Design en Reggs. Ook was hij part time docent Industrieel Product Ontwerpen aan de Haagse Hogeschool gedurende 9 jaar na zijn eigen afstuderen in 1998. Samen met zijn oud-collega Mirjam van der Waals schreef hij het boek ‘Het Ontwerpproces in de Praktijk‘. Jop adviseerde grote en kleine bedrijven zoals VitrA, KPN, Telfort, Asito, Coca-Cola, Lovechock, Hildering Innovations, Simon Lévelt, De Baak en vele anderen. Hij is sinds de oprichting een kernlid van duurzaam zakelijk netwerk Clubvan30. Jop maakte deel uit van de eerste groep van twintig ontwerpers ter wereld die door Michael Braungart en EPEA getraind werden als Cradle to Cradle Design Consultants in 2009 en hij heeft er veel plezier in om bedrijven te helpen een paar stappen te nemen op weg naar hun 100% goede doelstellingen.

Locatie

New Venture (in Spaces Zuidas)
Barbara Strozzilaan 201
1083 HN Amsterdam

Routebeschrijving New Venture

Inschrijven

Inschrijven is mogelijk via deze link

Aan de workshop zijn geen kosten verbonden.


De seminars en workshops zijn in principe alleen bedoeld voor de deelnemers aan ronde 3 van New Venture en voor de coaches van New Venture. Als je geen deelnemer of coach bent, en toch graag wilt deelnemen, dan kunnen we je op de reservelijst zetten en hoor je enkele dagen voor het seminar of er nog plek is. Voorwaarde is dat je het Starting Up handboek hebt aangeschaft.

Auteur: Tanne Tauw

Tanne is Event Manager bij New Venture. Hij is o.a. het aanspreekpunt voor vragen over prijsuitreikingen, seminars en workshops.
tanne@newventure.nl | 06-282 412 92

Terug naar boven Keplar Agency