ANWB Duurzame Mobiliteitsprijs

 

duurzame mobiliteit

 

De ANWB wil dat haar leden in vrijheid en met plezier onderweg kunnen zijn. Dit kan óók duurzaam en om deze reden is duurzame mobiliteit één van de speerpunten van het beleid van de ANWB. De ANWB geeft hier nu al invulling aan door informatie te verstrekken over zuinig rijden en leden kennis te laten maken met elektrisch rijden en nieuwe vormen van carpoolen. De ANWB staat open voor nieuwe ideeën en ondersteunt daarom start-ups die zich bezig houden met duurzame mobiliteit, onder andere door het uitreiken van de ‘ANWB Duurzame Mobiliteitsprijs’

Winnaar ANWB Duurzame Mobiliteitsprijs 2015

In de laatste ronde van New Venture heeft de ANWB een prijs van € 10.000,- uitgereikt aan Safe Driving Insights voor het beste concept op het gebied van duurzame mobiliteit.

Het winnende initiatief dat automobilisten – door het gebruik van data uit sensoren- helpt om gevaarlijke verkeerssituaties te voorkomen en zo het aantal verkeersongevallen te reduceren voegt volgens de jury iets nieuws toe aan de reeds bestaande concepten. Het neemt met behulp van camera opnames namelijk ook de omgeving mee bij de beoordeling van het rijgedrag van de bestuurder.

Jurering

ANWB specialisten beoordeelden de ingezonden plannen. De jury bestond uit de volgende personen:

Criteria voor de prijs:

Winnaars 2014-2015

Ronde 3

In ronde 3 heeft de ANWB de Duurzame Mobiliteitsprijs à € 10.000,- wederom uitgereikt aan Safe Driving Insights. Safe Driving Insights helpt automobilisten door het gebruik van data uit hoogwaardige sensoren om gevaarlijke verkeerssituaties te voorkomen en zo het aantal verkeersongevallen te reduceren.

Ronde 2

In ronde 2 heeft de ANWB de Duurzame Mobiliteitsprijs à € 1.000,- uitgereikt aan Safe Driving Insights. Safe Driving Insights helpt automobilisten door het gebruik van data uit hoogwaardige sensoren om gevaarlijke verkeerssituaties te voorkomen en zo het aantal verkeersongevallen te reduceren.

Ronde 1

In ronde 1 heeft de ANWB de Duurzame Mobiliteitsprijs à € 500,- uitgereikt aan GreenOn. GreenOn is een mobiele applicatie die organisaties en gemeentes in staat stelt om gebruikers te stimuleren om gebruik te maken van duurzame transportmogelijkheden.

Wil je gebruik maken van de kennis en ervaring van de ANWB? Neem dan contact op met René Herrewijnen: rherrewijnen@anwb.nl

Terug naar boven Keplar Agency