Over New Venture

New Venture is een initiatief van het Ministerie van Economische Zaken en adviesbureau McKinsey & Company met het doel Nederland innovatiever te maken. In de afgelopen 17 jaar hebben wij, meer dan 17.500 ondernemers met totaal ruim 7.000 businessplannen begeleid in het helpen opstarten van hun bedrijf. Hiervoor hebben wij ze op verschillende manieren de nodige ondersteuning gegeven; middels coaching, workshops, pitchtrainingen, feedback op hun plannen van consultants en de jury, netwerkbijeenkomsten en ons handboek. Hiervan is het meer dan de helft gelukt om tot bloei te komen. Deze bedrijven vertegenwoordigen inmiddels een omzet van ongeveer ruim 2 miljard per jaar. Daarnaast heeft New Venture het ontwikkelen van business plannen weten te professionaliseren en staat daarmee aan de wieg van ondernemersvakken binnen de Nederlandse universiteiten, incubators en accelerators.

Dit alles kon bereikt worden dankzij de vrijwillige inzet van onze coaches, (specialistische) consultants, jury, workshopleiders, Raad van Advies, partners en bestuur. Zij mogen allen trots zijn op de met hun steun bereikte unieke resultaten. Er is in Nederland geen enkel initiatief wat zo succesvol is geweest als New Venture en de starters geholpen heeft om meer dan 30.000 arbeidsplaatsen te kunnen creëren.

Inmiddels is het veld dusdanig dicht bevolkt met businessplancompetities en ondersteuningsplatforms dat de taak van New Venture ook door andere partijen wordt uitgevoerd. Wij zijn momenteel 3 nieuwe concepten aan het uitwerken:


Oud deelnemers

Hoe kun je technieken uit de lucht- en ruimtevaarttechniek inzetten om trucks 10% zuiniger te maken en CO2-uitstoot tegen te gaan? Hoe kun je nachtelijke ademhalingsstoornissen effectiever behandelen, waardoor je miljoenen mensen een betere kwaliteit van leven biedt? En hoe maak je van een stormbestendige paraplu een verkoopsucces tot diep in het Midden Oosten?

We zijn er trots op dat onze deelnemers ons ieder jaar weer weten te verbazen met lef, creativiteit en doorzettingsvermogen. Daarnaast zijn we er trots op dat we veel van hen ook tien jaar later nog op onze evenementen zien spreken, omdat ze blij zijn met de steun die ze hebben gehad en graag terugkomen om hun eigen lessen te delen.

Ontmoet onze oud deelnemers


Bestuur

Het bestuur van New Venture bestaat uit de volgende leden:

Het New Venture team is verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding.

Ontmoet onze bestuursleden


Raad van Advies

De Raad van Advies van New Venture bestaat uit de volgende leden:

Ontmoet onze Raad van Advies


Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)

New Venture heeft de status van Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat New Venture wordt beschouwd als een goed doel en als gevolg hiervan mag een schenking worden afgetrokken van de belastingdienst. Conform wettelijke voorwaarde zijn wij verplicht om via internet informatie te verstrekken aangaande activiteiten van New Venture.

Lees verder

Terug naar boven Keplar Agency